Aile Danışmanlığı
Aile Danışmanı, aileyi etkileyen her sorunda aile bireylerine destek olmak için çalışır.
Aile Danışma seansları ile tüm aile bireylerinde daha iyi bir hal ve aile içi huzur hedeflenir.
Aile danışmanlığı hizmetinden öncelikli olarak eşler ile yakın ve geniş aile çevresindeki tüm bireyler fayda görmektedir. Başta ilişkilere dayalı sorunları çözmeye odaklanan aile seansları, bunun yanı sıra belirli dönemlerde değişikliğe uğrayan yaşam düzenlemelerinde, sağlık, ekonomi ve temel ihtiyaçlara dayalı konularda ve çocukların bakımı, yetiştirilmesi veya ebeveyn ve çocuk ilişkisine dair tüm başlıklarda, aile üyelerine destek sunmaya yöneliktir. Hizmet sürecinde her bir birey tek başına ele alınmamakta ve aile içerisindeki rolleri dahilinde değerlendirilmektedir. ‘Aile dinamiğini’ dikkate alarak bu yapı içerisindeki tüm ilişkileri analiz edilir ve aile grubunu oluşturan her üyenin sorumlulukları, görev tanımı, inançları, rolleri, değer ve tutumlarına uygun olarak yönlendirmeler sağlanır.Sonuç odaklı bu hizmet ile kurulan sağlıklı ilişkiler sonucunda ise birbiriyle uyumlu aile bireyleri hem grup içerisindeki hem de bireysel rol farkındalıklarıyla da daha mutlu bir yaşam sürmektedir. Süreç boyunca ailenin kültürel yapısını, güç dengesini, duygusal yakınlıklarını, ait olma durumlarını ve kurallarını da göz önünde bulundurarak, sürdürülebilir özelliği bulunan bir yol haritası oluşturulur. Anne-baba-çocuk rollerini ve bu roller arasındaki ilişkileri olması gerektiği şekilde biçimlendirme, sağlık, ekonomi, beslenme, sosyal hayat gibi tüm yaşamsal konularda yol gösterme ve hem çekirdek aile hem de geniş aile içerisindeki uyumun ve düzenin korunmasına yardımcı olma gibi konularda kalıcı çözümler sunmak adına çalışılır.
Aile Danışmanı;
-
Bebeklikten Yetişkinliğe Kadar Olan Dönemde; çocuğunuzun gelişim dönemleri hakkında bilgi sahibidir. Bebeklik döneminden yetişkinlik dönemine kadar olan periyottaki dönemlerin özellikleri, davranışsal, gelişimsel, zihinsel ve duygusal boyutlarını ele alarak sorunların tespitinde ve bireyin ve ailenin tümünün yönelimleri hakkında iyileştirmeler yapma konusunda çalışır. Özellikle çocuklarda görülen davranış bozuklukları ve uyum problemlerine birlikte uzman çözümler aranır.
-
Eş Seçme Sürecinde; bireyi aile olma bilincine sahip olmada destekler. Aile olmak bireyin başka bir bireyle kurduğu ilişki çerçevesinde temellenir. Burda ilk aşama eş seçme sürecini sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yönetmektir. Bu süreçte önemli faktörler hakkında sizi bilinçlendirerek daha sağlıklı kararlar alınmasını ve daha sağlıklı bir evlilik bağı kurmanızı sağlar.
-
Çift İlişkisini Etkileyen Sorunlarda; örneğin iletişimsizlik, uyumsuzluk, cinsellik, bir taraftaki ruhsal rahatsızlık durumu veya kişilik özelliği, sistemik bir rahatsızlık, ilaç kullanımı, beden imgesi, hamilelik ve doğum, yaşlanma veya da yetiştirildikleri ailenin tutumu, çocukluk yaşantıları ve aile ortamı gibi faktörlerin etkilediği çift problemlerinde çift ilişkisini iyileştirmeye yönelik çalışır.
-
Aile İçi İletişimi İyileştirmede; aile yapısına bakarak iletişim şekillerini inceler. Ailenin hangi dönemde olduğuna göre değişkenlik gösteren iletişim şeklinde iyileştirmeler yapmak için aile bireyleri ile hem bireysel hem de bütünsel görüşmeler yapar.
-
Yaşlılıkta Görülen Uyum Sorunlarında; yaşlı aile bireyindeki yaşam durumunu, kişi özelliklerini, sosyal uyumunu, sağlık durumunu, ruh sağlığını ve yaşlı bireyi etkileyen diğer tüm faktörleri inceleyerek uyum sorunlarına çözümler üretir.
-
Aile İçinde Kriz ve Kriz Yönetiminde; kısa ve uzun dönemli aile içi krizleri yönetme sürecinde aileyi destekler. Bir kriz, kısa dönemli olmak üzere güçlük veya sıkıntılar veya hastalık, kayıp, yas, boşanma, aldatma ve benzeri durumlar olabilir.
1 sa. 30 dk.
₺1.850 Türk lirası